Skills Power
“Online učenje daleko je lakše nego što sam mislila.” (Anka, 58)

Projekt s ciljem revolucionaliziranja pristupa usavršavanju

Pravedno tržite rada gdje svi možemo ostvariti svoj potencijal moguće je samo uz podizanje razine vještina!

Što je Skills Power?

Skills Power je projekt, sufinanciran od strane Europske unije, a s ciljem revolucionaliziranja pristupa usavršavanju. Projekt se fokusira na unapređenje jezične, matematičke i digitalne pismenosti kao i učenja procesa učenja niskokvalificiranih osoba te unapređenje njihovih kvalifikacija (bez obzira na to jesu li zaposlene, nezaposlene ili financijski neaktivne), a sve u svrhu jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada te profesionalnog unapređenja.

Platforma - tamo gdje se susreću oni koji znaju

Revolucija u području usavršavanja započeta je stvaranjem prve platforme za unapređivanje kvalifikacija koja uključuje sve sektore! Od privatne tvrtke u području vještina i zapošljavanja (ManpowerGroup Hrvatska), ključnih javnih institucija na tom području (Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje) do organizacije civilnog društva koja se zalaže za posebnu skupinu u našem društvu koja je nedovoljno zastupljena u zapošljavanju (Romske organizacije mladih Hrvatske).

Cilj nam je riješiti problem niske razine kvalifikacija u Republici Hrvatskoj okupljanjem i udruživanjem naše stručnosti i resursa.

Kako bismo osigurali najnoviji razvoj i tehnologiju u podršci unapređivanju kvalifikacija, nedavno smo zaželjeli dobrodošlicu i tvrtki Gamechuck. Razvijanjem digitalne značke i nagrade “vješti poslodavac” razvijamo razgovor s poslodavcima i stvaramo utrku prema vrhu kako bismo promovirali, poticali i omogućavali unapređivanje vještina. naš kontinuirani stručni dijalog o usavršavanju tijekom projekta uključuje nekoliko točaka okupljanja tijekom projekta: Hackathon (Game jam) u lipnju u Novskoj, okrugli stol o društvenoj uključenosti u usavršavanju i zapošljavanju koji će se održati u Slavonskom Brodu, te EU konferenciju na visokoj razini koja će se održati na samom kraju projekta s pratećim događajem – laboratorij vještina koji će predstaviti gamifikaciju rješenja i alate za usavršavanje koje smo razvili a koje će sudionici na konferenciji moći isprobati.

Usavršavanje - gdje se susreću oni koji mogu

Grupa trenera iz svih sektora (privatnog, javnog, civilnog) dodatno je obučena u okviru projekta i zajedno radi na definiranju i poboljšanju postojećih alata za procjenu, kao i na poboljšanju osnovnih vještina. Procjena usavršavanja, uključujući izradu planova za karijeru i procjenu naučenosti, provodit će se s tri skupine niskokvalificiranih radnika (zaposleni, nezaposleni i socijalno isključeni) uključujući izradu osobnih planova usavršavanja.

Korištenjem kombinacije internetskih alata za usavršavanje, kao i individualnog i mentorskog pristupa, pružit će se besplatna pomoć u unapređenju vještina, temeljem provedene procjene. Pojedinci će, na temelju njihovih potreba i razine neovisnosti, dobiti smjernice za alate za digitalno usavršavanje i provjeru vještina za one koji imaju najviše neovisnosti u učenju. Drugoj skupini pružit će se individualna stručna podrška u traženim područjima (jezik, matematika, digitalno) ovisno o planu usavršavanja, dok će treća skupina koja ima teškoće sa samim procesom učenja imati individualnog mentora u tom procesu.

Inovacija - gdje virtualna stvarnost mijenja stvarnost naših radnih sposobnosti

Istražit ćemo kako nove tehnologije, poput gamifikacije i virtualne stvarnosti mogu pomoći onima koji imaju problema s prilagođavanjem formalnim metodama učenja. Razvijamo gamificirana rješenja za naše prioritetne sektore. Testirat ćemo nova tehnološka rješenja i zagovarati te omogućiti korištenje novih tehnologija za promjenu i poboljšanje usavršavanja i učenja odraslih u Hrvatskoj.

Misliš li da je usavršavanje važno?