Virtual Skills

Dvodnevni game jam s ciljem stvaranja novih, suvremenih alata za profesionalno usavršavanje, uz pomoć VR tehnologije.

Datum

14/06 – 16/06/2021

Lokacija

Poduzetnički inkubator PISMO 2, Radnička ulica 2L, 44330 Novska

Rok za prijavu

10/06/2021
Hackathon

Pogledajte kako je bilo na Virtual Skills game jamu

Datum

14/06 – 16/06/2021

Lokacija

Poduzetnički inkubator PISMO 2, Radnička ulica 2L, 44330 Novska

Rok za prijavu

10/06/2021

Virtual skills

Virtual Skills dvodnevni je game jam s ciljem poticanja stvaranja originalnih edukativnih simulacija, koje će imati konkretnu primjenu u razvoju novih znanja, iskustva i vještina radnika/ica.

VR Game Jam se fokusira na izradu edukativne simulacije za nezaposlene i zaposlene niskokvalificirane radnike i radnice, s posebnim naglaskom na socijalno isključene niskokvalificirane osobe, te je dio projekta Skills Power koji je financiran od strane Europske unije te ga provodi ManpowerGroup Hrvatska u patnerstvu s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne sigurnosti te Romskom organizacijom mladih Hrvatske.

Projekt je osmišljen kako bi se povećala razina usavršavanja i učenja odraslih, razvili novi alati, partnerstva i resursi s ciljem pokretanja nove ere usavršavanja u Republici Hrvatskoj.

Žiri

Naš žiri čine stručnjaci s višegodišnjim iskustvom

Članovi našeg žirija stručnjaci su koji dolaze iz svih grana industrije.

Aleksandar Hangimana
Direktor, Manpowergroup Hrvatska
Siniša Senad Musić
Potpredsjednik Romske organizacije mladih
Dario Baron
Viši savjetnik, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne sigurnosti
Aleksandar Gavrilović
Direktor, Gamechuck
Dominik Cvetkovski
Edukator i CEO, PISMO GAMES d.o.o.
Maya Georgieva
Futurist, The New School, New York

Pitanja i odgovori

Za dodatna pitanja kontaktirajte: info@game-chuck.com

Jedan od pet odraslih Europljana ima samo najnižu razinu pismenosti; jedan od četiri ima najniže razine numeričkih vještina; a više od 40% odraslih bori se s digitalnim vještinama. U Hrvatskoj se procjenjuje da se udio odrasle populacije u potencijalnoj potrebi usavršavanja kreće između 31,2% i 34,7% ukupne odrasle populacije, odnosno od 710 do 792 tisuće odraslih. Istodobno, samo pet država članica EU-a ima stope sudjelovanja u učenju odraslih niže od 5%, uključujući Hrvatsku s 2,9%. Rješenja izrađena na ovom gamejamu doprinjeti će izravno cjeloživotnom učenju te dostupnosti usavršavanja kao i neizravno osvještavanju o potrebi za cjeloživotnim učenjem i usavršavanjem.

Virtualna stvarnost (VR) je suvremena tehnologija, koja otvara novu dimenziju u području razvoja ljudskih potencijala. Simulacija stvarnosti kroz VR naočale pruža mogućnost posredovanja progresivno-kreativnih edukativnih modela, temeljenih na realistično dočaranim vizualno-auditivno-haptičkim podražajima. Koristeći nove tehnologije poput virutalne stvarnosti i gamefikacije omogućavamo usavršavanje i učenjenje upravo onima koji se nisu mogli prilagoditi na formalne metode i alata učenja.

U izboru područja/industrija vodimo se nekolicinom kriterija. To su prije svega industrije koje su važne za Hrvatsku i koje su u porastu te će biti nužna nova zapošljavanja i time usavršavanja. Dodatno, industrije koje zapošljavaju niže kvalificirane radnike/ice. Te na kraju, industrije ili vještine koje se mogu razviti ili usavršiti uz pomoć VR. Primjerice, s nedavnim zemljotresima u Hrvatskoj, poseban je fokus usmjeren na usavršavanje i učenje u građevinskom sektoru, jer će to zasigurno biti sektor u razvoju na tržištu rada, kao i drugi prioritetni sektori poput logistike, ugostiteljstva, dostave itd. Tema VR Game Jama bit će objavljena na početku natjecanja, 14. lipnja u 12:00 sati.

Prijaviti se mogu svi polaznici edukacija u PISMO inkubatoru i gaming startupi koji imaju sjedište u PISMO inkubatoru ili samostalno ili u ekipama do petero ljudi, čiji su članovi stariji od 18 godina. Možete se prijaviti na VR Game Jam do 10. lipnja putem obrasca za prijavu. Organizatori će procjenjivati kandidate na temelju kreativnosti, znanja i iskustva te će se ponajboljim kandidatima javiti 11. lipnja.

Žiri sastavljen od predstavnika organizatora i njihovih partnera, stručnjaka iz područja VR-a i predstavnika iz industrije će po završetku VR Game Jama recenzirati završene simulacije te u srijedu 16. lipnja u 16h se objavljuju pobjednici.

Prvo mjesto – 7.000,00 kn
Drugo mjesto – 3.000,00 kn
Treće mjesto – 1.000,00 kn
Posebna nagrada za korištenje novih tehnologija – 1.000,00 kn

Nakon VR Game Jama, zainteresirani pojedinci mogu, u suradnji sa studijom Gamechuck, pomoći u razvoju posebne VR simulacije koja će biti predstavljena u studenom 2021. godine na konferenciji na visokoj razini u organizaciji Ministarstva rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

  1. Morate na vrijeme dovršiti simulaciju virtualne stvarnosti na zadanu temu, koja će biti objavljena prije samog početka natjecanja.
  2. VR Game jam traje 48 sati, počevši od ponedjeljka, 14. lipnja u 12:00 sati (CET) sa završetkom u srijedu, 16. lipnja u 12:00 sati (CET) 2021. Dobit ćete dodatnih sat vremena za spremanje, kompajliranje i slanje svojih simulacija žiriju. Simulacije moraju biti predane žiriju na mediju za pohranu podataka po izboru do 13:00 sati (CET), 16. lipnja 2021.
  3. Kako bismo osigurali da su rješenja u kratkom roku što kvalitetnija, dopušteno vam je skidati, kupovati i koristiti prethodno izrađene alate, modele, kodove, ali vam je strogo zabranjeno priložiti čitavu simulaciju, koja je ranije napravljena kao gotovo rješenje
  4. Prilikom natjecanja, možete ostati u prostoriji natjecanja ili izlaziti van, smijete komunicirati s kolegama i drugim osobama van natjecanja, koji vam mogu pomoći. Međutim, ako ta pomoć uključuje i stvarni rad na projektu (više od 1h ukupno), molimo vas da ih navedete kao članove, makar proširenog, tima (ovo uključuje npr., sound designere angažirane za zvukove za igru i slično).
  5. Budite pažljivi i pazite na sebe i druge po pitanju odmora – iako je trajanje natjecanja kratko, nema potrebe da se izmarate i ne uzimate adekvatnu količinu odmora i sna što će se, u konačnici, i odraziti na vašu kreativnost i kvalitetu vašeg rada!
  6. Budite pristojni i ljubazni prema sudionicima VR Game jama
  7. Po završetku VR Game jama, najbolje simulacije će biti predstavljene na online platformi Itch.io
  8. Dobitnici nagrada će svoje projekte (kod i modele) podijeliti s javnosti i u obliku otvorenog koda s MIT licencom kako bi ih ostatak VR zajednice mogao koristiti
  9. Game jam će se održavati u prostorijama Pisma u Novskoj te će svi sudionici biti obavezni poštivati trenutačno važeće epidemiološke mjere

Program

Prijavite se kako bi pratili događanja tijekom Skills Power hackathona: